Adjunctul sefului Directiei Management Resurse Umane din Politia Romana, Hristache Trofin, si sotia acestuia, tot angajat IGPR, nu pot justifica peste 150.000 de euro, Agentia Nationala de Integritate cerand comisiei de specialitate de la Curtea de Apel Bucuresti sa le verifice averea.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca exista o diferenta nejustificata de 551.575,80 de lei (aproximativ 152.000 de euro) intre averea dobandita si veniturile realizate de Hristache si Irenne Gabriela Trofin, agenti de politie in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), informeaza Mediafax.

Astfel, ANI a solicitat Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti sa verifice modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de Hristache si Irenne Gabriela Trofin in perioada exercitarii functii publice.

Comisarul sef de politie Hristache Trofin este, in prezent, directorul general adjunct al Directiei Management Resurse Umane din Politia Romana, iar sotia acestuia, Irenne Gabriela Trofin, este sef serviciu la IGPR, Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate.

Intr-un alt caz evaluat de ANI, inspectorii de integritate au constatat ca Valentin Titus Muntean, agent de politie de frontiera in Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Timis in perioada 24 august 2002 - 31 decembrie 2010, nu poate sa justifice 544.498 de lei (aproximativ 137.000 de euro).

Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Timisoara urmeaza sa verifice, la solicitarea ANI, diferenta intre averea dobandita si veniturile realizate impreuna cu familia de catre Valentin Titus Muntean, din perioada august 2002-decembrie 2010.

ANI a precizat ca Hristache si Irenne Gabriela Trofin, precum si Valentin Titus Muntean au fost informati despre procedura de evaluare si elementele identificate, iar Valentin Muntean nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Potrivit declaratiilor de avere din martie 2014, Hristache si Irenne Trofin au un teren de 240 de metri patrati, o casa si un apartament, toate in Bucuresti.

Hristache Trofin a avut, in anul fiscal anterior declaratiei de avere, din functia de directorul adjunct, venituri de 110.339 de lei, iar sotia acestuia a castigat 66.844 de lei. Acestia au incasat si 4.800 de lei din inchirierea unui apartament.

Valentin Muntean nota, in declaratia de avere din noiembrie 2010, ca detine, impreuna cu sotia sa, o casa in Arad, in suprafata de 122 de metri patrati, construita in 2010. Acesta declara venituri de 28.700 de lei din functia de agent de politie de frontiera, iar sotia sa obtinuse 30.000 de lei ca artist liber profesionist.