Presedintele Klaus Iohannis a avertizat joi ca o eventuala iesire a Greciei din zona euro ar afecta "pe toata lumea" - Romania, UE si NATO - si a subliniat ca este important sa se caute in continuare "cai pentru a gasi solutii de iesire din criza.

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

"In ceea ce priveste Grecia nu trebuie sa ne facem iluzii. Daca criza continua si nu se gaseste o solutie atunci situatia dificila in care va intra Grecia ne va afecta pe toti, Romania, UE si NATO, sigur, in grade diferite", a spus, raspunzand la o intrebare a ziaristilor romani, presedintele Iohannis, intr-o conferinta comuna de presa cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care efectueaza o vizita la Bucuresti.

Presedintele Romaniei a declarat ca nu crede ca "cineva e atat de naiv incat sa creada ca iesirea Greciei din zona euro nu ar afecta pe toata lumea", dar este "foarte important sa se caute in continuare cai pentru a atenua criza si pentru a gasi solutii de iesire din criza".

In prezent, insa, trebuie asteptate rezultatele referendumului anuntat de premierul grec Alexis Tsipras urmand a se "decide ulterior ce se poate face".

Stoltenberg a comentat ca "Grecia e un aliat puternic si angajat in cadrul aliantei" iar guvernul de la Atena "a subliniat de mai multe ori ca isi respecta angajamentele din cadrul Aliantei".