Joi dimineata, politisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, beneficiind de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale - I.G.P.R., efectueaza 46 de perchezitii, la persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 23.000.000 de lei, prin evaziune fiscala si spalare de bani, informeaza un comunicat de presa al Inspectoratului General.

165 politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov efectueaza 46 perchezitii in judetul Brasov, la domiciliile unor administratori de societati comerciale, precum si la sediile si punctele de lucru ale acestora.

De asemenea, politistii pun in executare 40 mandate de aducere emise pe numele unor persoane banuite de comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

In urma cercetarilor a rezultat faptul ca, in perioada 2011 - 2014, persoanele banuite ar fi introdus in contabilitatea societatilor cheltuieli fictive, in baza unor documente false sau care atesta situatii nereale, in scopul prejudicierii bugetului de stat, prin intermediul unor firme fantoma administrate de persoane fara adapost sau care nu au desfasurat niciodata activitati comerciale, arata sursa citata.

Societatile comerciale implicate au mai multe obiecte de activitate (constructii, consultanta, prestari servicii).

Activitatile se desfasoara in cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Brasov, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, cu un prejudiciu estimat de 23 milioane lei.

Totodata, in cadrul acestui dosar au mai fost efectuate alte 70 de perchezitii in luna noiembrie 2014.

Actiunea beneficiaza de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale - I.G.P.R. si al S.R.I..