Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care joi face o vizita oficiala in Romania, a fost primit de catre premierul interimar Gabriel Oprea, la Palatul Victoria.

Seful NATO a fost primit joi dimineata si de ministrul Mircea Dusa, la sediul Ministerului Apararii. Lui Stoltenberg si Dusa le-a fost prezentat onorul si au trecut in revista garda militara, fiind intonate imnul de stat al Romaniei si imnul NATO. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat garda militara in limba romana, spunand "Buna ziua".

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, mai are in program, joi, intalniri cu presedintele Klaus Iohannis si premierul interimar Gabriel Oprea, precum si o vizita la Unitatea NATO de Integrare a Fortelor.

De la ora 10.00, oficialul NATO se va intalni cu premierul interimar Gabriel Oprea, la Palatul Victoria, iar apoi cu ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, la sediul MAE.

Secretarul general al NATO va fi primit de presedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, de la ora 11.30, cei doi urmand sa sustina o declaratie de presa comuna, de la ora 12.20, si sa participe la un dejun oficial, de la ora 12.50.

Jens Stoltenberg mai are in program o vizita la Unitatea NATO de Integrare a Fortelor, alaturi de presedintele Klaus Iohannis si ministrul Apararii Mircea Dusa, de la ora 14.25.

Stoltenberg s-a intalnit in luna ianuarie, la Bruxelles, cu presedintele Klaus Iohannis atunci temele de discutie referindu-se la finantarea Armatei, in conditiile evolutiilor de securitate din regiune, la baza de la Deveselu si la prezenta Romaniei in Afganistan.

Stoltenberg este secretarul general al NATO din martie 2014.