Programul secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, cu prilejul vizitei in Romania incepe la ora 9.00 cu intalnirea cu ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, la sediul MApN, potrivit Mediafax.

Jens StoltenbergFoto: AGERPRES

De la ora 10.00, el se va intalni cu premierul interimar Gabriel Oprea, la Palatul Victoria, iar apoi cu ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, la sediul MAE.

Secretarul general al NATO va fi primit de presedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, de la ora 11.30, cei doi urmand sa sustina o declaratie de presa comuna, de la ora 12.20, si sa participe la un dejun oficial, de la ora 12.50.

Jens Stoltenberg mai are in program o vizita la Unitatea NATO de Integrare a Fortelor, alaturi de presedintele Klaus Iohannis si ministrul Apararii Mircea Dusa, de la ora 14.25. Stoltenberg s-a intalnit in luna ianuarie, la Bruxelles, cu presedintele Klaus Iohannis atunci temele de discutie referindu-se la finantarea Armatei, in conditiile evolutiilor de securitate din regiune,la baza de la Deveselu si la prezenta Romaniei in Afganistan. Stoltenberg este secretarul general al NATO din martie 2014.