Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a desemnat pe Dacian Ciolos in functia de consilier special privind securitatea alimentara internationala, informeaza Comisia Europeana intr-un comunicat de presa.

Dacian CiolosFoto: Comisia Europeana

In calitate de consilier special al presedintelui Juncker, Dacian Ciolos va colabora cu diferiti membri ai Comisiei Europene in ceea ce priveste contributia Uniunii Europene la solutionarea acestei provocari globale, arata CE.

In comunicatul CE se precizeaza ca Dacian Ciolos nu va fi remunerat pentru activitatea depusa in noua sa calitate.

"Crizele alimentare, presiunea asupra resurselor naturale, populatia mondiala in crestere si schimbarile climatice ne reamintesc ca siguranta alimentara este o provocare importanta, pentru care Uniunea Europeana trebuie sa gaseasca solutii. Dacian Ciolos are o vasta experienta in domeniul sigurantei alimentare si consider ca este persoana potrivita sa ma consilieze pe aceasta importanta tema", a declarat presedintele Juncker.

Dacian Ciolos a ocupat functia de comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala in perioada 2010-2014. In timpul mandatului, el a coordonat reforma Politicii Agricole Comune pentru perioada 2014-2020, arata CE.