Fiul ministrului Educatiei a absolvit anul acesta clasa a VIII-a si a sustinut saptamana trecuta examenele Evaluarii Nationale, dupa cum a declarat ministrul Sorin Cimpeanu. Rezultatele finale ale examenelor arata ca baiatul ministrului a obtinut nota 7.90 la examenul de Limba si literatura romana si nota 7.25 la examenul de Matematica - unde a depus contestatie, dar nota finala a ramas neschimbata. Astfel, Radu Cimpeanu a incheiat Evaluarea Nationala cu o medie de 7.57, dupa ce a absolvit gimnaziul cu media 9:33.

Sorin Cimpeanu, ministrul EducatieiFoto: Agerpres

Baiatul ministrului Educatiei a contestat nota de 7.25 obtinuta la examenul de Matematica. La contestatii, profesorii l-au notat cu 7.35; diferenta dintre cele doua note a fost prea mica pentru a aduce o modificare, astfel ca nota finala de la Matematica este de 7.25, potrivit datelor de pe edu.ro.

Precizam ca metodologia prevede ca "pentru lucrarile care au primit initial o nota finala mai mica decat 9,50, nota definitiva a lucrarii este cea acordata de comisia de contestatii, daca intre nota initiala si nota obtinuta la reevaluare este o diferenta de cel putin 0,50 puncte. Daca diferenta dintre cele doua note este mai mica de 0,50 puncte, nota definitiva a lucrarii este nota initiala".

Cum in cazul lui Radu Cimpeanu diferenta dintre note a fost de 0,1 punct, nota definitiva a ramas nota initiala: 7.25.

Fiul ministrului Educatiei a absolvit cursurile gimnaziale la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" din Bucuresti. Potrivit ierarhiei mediilor de la Evaluare Nationala 2015 obtinute de elevii Liceului Teoretic "Nicolae Iorga", cea mai mare medie de la aceasta scoala a fost 9.80.

Amintim ca inainte de inceperea examenelor de Evaluare Nationala 2015, ministrul Sorin Cimpeanu a declarat intr-un interviu pentru TVR ca fiul sau este in clasa a VIII-a si "se pregateste, ca orice elev de clasa a VIII-a", de examene.

Vineri, 26 iunie 2015, dupa terminarea examenelor de Evaluare Nationala, ministrul Educatiei a afirmat la Realitatea: "au fost zece seturi de subiecte. Am preferat sa nu ma implic in procedura de elaborare a subiectelor, pentru ca as fi fost in stare de incompatabilitate, avandu-l pe baiatul meu, Radu, in clasa a opta. Insa, in procedura de elaborare a subiectelor si de extragere a celor de bacalaureat ma voi implica nemijlocit. Voi asista la extragerea subiectelor si voi cere membrilor comisiei sa le rezolve, sa aplice baremul pentru a ne convinge ca nu vor exista aspecte privind interpretarea rezolvarii corecte a subiectelor".

Vezi aici subiectele de la examenul de Limba si literatura romana - EN 2015

Vezi aici subiectele de la examenul de Matematica - EN 2015

Citeste si: