Ligia Deca va fi consilierul presedintelui Klaus Iohannis pe probleme de Educatie si Cercetare, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Ligia Deca (32 de ani) este cercetator in stiinte politice la Universitatea din Luxemburg, expert in cadrul Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), a fost coordonatorul Secretariatului Bologna, presedinte al Uniunii Studentilor din Europa si al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).Aceasta a absolvit Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta si Facultatea de Navigatie si Transport Naval din Constanta.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • UDPATE 17:10: Administratia Prezidentiala a anuntat oficial numirea Ligiei Deca in postul de consilier de stat pentru educatie.
  • UPDATE 17:45: Ligia Deca a scris pe pagina sa de Facebook: "Sunt onorata de increderea acordata de catre Domnul Presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis. Imi voi folosi intreaga experienta si energie pentru dezvoltarea si prioritizarea sectorului de Educatie si Cercetare, in noua functie de Consilier de Stat din cadrul Administratiei Prezidentiale".

Administratia Prezidentiala a anuntat intr-un comunicat de presa ca "presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a numit-o pe doamna Ligia Deca in functia de consilier de stat la Departamentul Educatie si Cercetare al Administratiei Prezidentiale, incepand cu data de 1 iulie a.c". Numirea a fost anuntata in exclusivitate de HotNews.ro.

Ligia Deca urmeaza in prezent un doctorat in stiinte politice la Universitatea din Luxemburg, pe tema Internationalizarea educatiei in Portugalia si Romania. Din 2012 este Expert politici publice la UEFISCDI, in perioada 2012-2013 a fost Project Officer la European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR) - unde a coordonat un proiect de cercetare privind recunoasterea si utilizarea Registrului European privind Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (EQAR) de catre guvernele celor 47 state membre ale Spatiului European al Invatamantului Superior.

Este lector universitar la Universitatea de Vest din Timisoara, unde preda un seminar pe tema Sisteme de formare si incluziune educationala. In perioada 2010-2012 a fost Coordonator al Secretariatului Bologna.

In 2008-2010 a fost presedinte al Uniunii Studentilor din Europa (ESU), iar anterior a coordonat un proiect pilot pentru evaluarea integritatii institutiilor de invatamant superior din Romania - "Coalitia pentru Universitati Curate", potrivit CV-ului transmis de administratia prezidentiala.

Educatie si formare - CV Ligia Deca

2012-termen estimat de absolvire 2016: Doctorat in stiinte politice la Universitatea din Luxemburg

2006-2008: Masterat in Managementul maritim si portuar, la Facultatea de Navigatie si Transport Naval, Universitatea Maritima Constanta

2001-2006: Facultatea de Navigatie si Transport Naval, Universitatea Maritima Constanta. Diploma de inginer diplomat inginerie navala si navigatie

1997-2001: Colegiul National "Mircea cel Batran", Constanta

Potrivit CV-ului sau, cunoaste limbile Engleza, Franceza, Spaniola si Italiana.

Descarca de aici CV-ul Ligiei Deca

CV Ligia Deca