Sambata, vremea se va ameliora atat sub aspectul precipitatiilor, cat si din punct de vedere termic, anunta Mediafax. Cerul va fi temporar noros si se vor semnala averse insotite de descarcari electrice pe arii restranse in Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramures, la munte si izolat in celelalte regiuni.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in regiunile estice, sud-estice, precum si in zona montana inalta. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 si 28 de grade, iar cele minime intre 9 si 18 grade.

La Bucuresti, vremea se va ameliora ca aspect si se va incalzi. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare mai ales dupa-amiaza si la inceputul noptii cand vor fi conditii sa ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade, iar cea minima va fi de 14...15 grade.

La munte, vremea se va ameliora semnificativ atat sub aspectul precipitatiilor, cat si din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si ploi pe arii restranse indeosebi in zona Carpatilor Orientali si Meridionali.Vantul va sufla slab si moderat.

La mare, vremea va fi normala termic. Cerul va fi temporar noros. Vantul va sufla moderat cu intensificari temporare la tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 26 de grade, iar cele minime intre 17 si 19 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 19 si 21 de grade.

Duminica, vremea va fi in general instabila. Cerul va fi temporar noros si mai ales dupa-amiaza si in prima parte a noptii se vor semnala averse si descarcari electrice local in vestul, centrul, sudul tarii, la munte si doar izolat in celelalte regiuni. Punctiform, mai ales la munte, cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp si vor fi conditii de grindina.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in est, in sud-est si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 si 29 de grade, iar cele minime intre 9 si 18 grade.

La munte, vremea va deveni in general instabila si se va manifesta prin innorari temporar accentuate ce pe arii relativ extinse vor determina averse si descarcari electrice. Cu totul izolat, cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de ziua anterioara.

La mare, vremea se va incalzi usor. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari trecatoare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25...26 de grade, iar cele minime vot fi de 18 si 20 de grade.Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 19 si 21 de grade.