Evaluarea Nationala 2015 Rezultatele de la examenele evaluarii se afiseaza astazi

de R.P.     HotNews.ro
Vineri, 26 iunie 2015, 10:17 Actualitate | Esenţial

Evaluarea Nationala
Foto: Agerpres
Rezultatele obtinute de absolventii claselor a VIII-a la examenele de Evaluare Nationala 2015 se afiseaza astazi, pana la ora 16:00. Notele vor fi afisate la avizierele scolilor in care elevii au sustinut examenele, iar candidatii care sunt nemultumiti de rezultate pot sa depuna contestatii, tot astazi, intre orele 16:00 - 20:00. Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi afisate marti, 30 iunie. Media pe care o obtin elevii la Evaluarea Nationala conteaza in proportie de 75 la admiterea in liceu, restul de 25% fiind media generala de absolvire a claselor V-VIII.
Verifica mai jos daca in judetul tau notele de la Evaluarea Nationala 2015 au fost publicate pe site-ul inspectoratului scolar:
Ministerul Educatiei a anuntat ieri ca 159.004 absolventi de clasa a VIII-a au participat la examenul de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2015, dupa ce s-au inscris 163.394 de elevi (323 din promotiile anterioare) la aceasta proba. 5 elevi au fost dati afara din examen pentru ca au incercat sa copieze, iar 4.347 de elevi au absentat. Spre comparatie, in 2014 s-au inscris 165.188 de absolventi de clasa a VIII-a la Evaluarea Nationala si au participat la examene 159.953 dintre acestia. Detalii aici despre rezultatele de anul trecut

Corectarea lucrarilor se face de catre doi profesori, care lucreaza obligatoriu in sali separate. In cazul in care diferenta dintre notele date de catre cei doi evaluatori este de cel mult 1 punct, nota finala este media aritmetica a acestora, cu doua zecimale, fara rotunjire. Daca diferenta de note este mai mare de 1 punct, lucrarea este recorectata de alti doi profesori evaluatori, stabiliti de presedintele comisiei, iar nota acordata de acestia este nota finala. Sursa si detalii

Parintii elevilor pot cere comisiei judetene de organizare a Evaluarii sa vada lucrarile propriilor copii, insa numai dupa afisarea rezultatelor finale dupa contestatii. La vizualizarea lucrarii, elevul minor trebuie sa fie insotit obligatoriu de un parinte, se arata in ordinul privind organizarea si desfasurarea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2014-2015. De asemenea, solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea sau modificarea notelor acordate lucrarii, a stabilit Ministerul.

Calendar Evaluarea Nationala 2015
13 iunie 2015                   Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
15-17 iunie 2015              Inscrierea la Evaluarea Nationala
22 iunie 2015                   Limba si literatura romana - proba scrisa
23 iunie 2015                   Limba si literatura materna - proba scrisa
24 iunie 2015                   Matematica - proba scrisa
- fiecare examen a durat 2 ore
26 iunie 2015                   Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)
26 iunie 2015                   Depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)
27 - 29 iunie 2015            Rezolvarea contestatiilor
30 iunie 2015                   Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Rezultatele Evaluarilor Nationale din ultimii 11 ani

Numarul elevilor cu note peste 5 in anii 2004 - 2014 a fost (Sursa):
 • 2014 - 71,12%
 • 2013 - 75,89% / Al doilea an cu camere video, primul cu acuzatii ca subiectele sunt simple
 • 2012 - 66,12% / Primul an in care au fost introduse camere video la evaluare
 • 2011 - 81,79%
 • 2010 - 85,97%
 • 2009 - 88,90%
 • 2008 - 89,93%
 • 2007 - 77,96%
 • 2006 - 67,16%
 • 2005 - 62,39%
 • 2004 - 71,38%

Evaluarea Nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune. Atat elevii din scolile de stat, cat si cei de la particular au dreptul sa sustina aceste examene fara taxa. "Evaluarea Nationala pentru elevii clasei a VIII-a este un examen national si reprezinta modalitatea de evaluare externa sumativa a competentelor dobandite pe parcursul invatamantului gimnazial", se arata in Metodologia de organizare si desfasurare a evaluarii nationale.

Cum se corecteaza lucrarile

Metodologia prevede ca evaluarea lucrarilor elevilor se efectueaza, pe baza baremului de evaluare si de notare, de catre doi profesori evaluatori, care lucreaza, in mod obligatoriu, in sali separate, stabilite de presedintele comisiei. Lucrarile se evalueaza de fiecare evaluator, separat. In fiecare sala se afla cel putin trei profesori evaluatori.

Schimbarea lucrarilor de la primul evaluator la al doilea si invers se va face in prezenta presedintelui sau a secretarului comisiei, mentionandu-se datele de identificare ale evaluatorului: numele si numerele lucrarilor corectate, se mai arata in metodologie.   

"Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu. Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire, si o trece pe lucrare", a stabilit Ministerul Educatiei.

Nota finala este calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Aceasta nota este cea care se ia in calcul pentru media de admitere in clasa a IX-a. Daca diferenta dintre notele acordate de catre cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, atunci lucrarea va fi recorectata de alti doi profesori evaluatori, stabiliti de presedintele comisiei, iar nota acordata de acestia va fi nota finala.

Cum se depun si solutioneaza contestatiile

Contestatiile se depun si se inregistreaza la scoala la care elevul a sustinut examenele Evaluarii Nationale 2015, in cursul zilei de astazi, 26 iunie, intre orele 16:00 - 20:00.

Metodologia stipuleaza ca, dupa centralizarea, in centrele zonale de evaluare, a cererilor prin care se contesta notele, lucrarile contestate se secretizeaza si apoi se trimit, prin delegat, la comisia judeteana. Aici, tezele elevilor sunt reevaluate. Presedintele comisiei de contestatii analizeaza apoi notele acordate dupa reevaluare si le compara cu cele acordate initial.  Daca se constata diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, in plus sau in minus, intre notele de la evaluarea initiala si cele de la  contestatii, presedintele comisiei de contestatii decide reevaluarea lucrarilor respective de catre o alta comisie, formata din profesori cu experienta, altii decat cei care au evaluat initial lucrarile in centrul de contestatii. Reevaluarea se va face dupa o noua secretizare a lucrarilor, respectand cu strictete baremul. Nota acordata de a treia comisie este nota care va fi acordata de comisia de contestatii, se mai arata in documentele oficiale.

Rezultatele la contestatii se afiseaza la avizierul scolii, pe 30 iunie. 

Admiterea in liceu 2015

Admitere la liceu se face prin repartizare computerizata, iar media de admitere la liceu este formata din: 75% Evaluarea Nationala, 25% media generala de absolvire a gimnaziului.

In perioada 3-7 iulie 2015, absolventii claselor a VIII-a si parintii lor, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, trebuie sa completeze optiunile in fisele de inscriere. Tot atunci, datele din fisele de inscriere sunt introduse in baza de date computerizata.

Pe 14 iulie are loc prima repartizare computerizata in liceu. A doua zi, pe 15 iulie 2015, se afiseaza in scolile gimnaziale rezultatele, adica listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si lista cu locurile neocupate in liceele din judet.

Vezi aici detalii despre admiterea la liceu 2015

Vezi aici detalii despre admiterea in scoala profesionala 2015
 
Descarca de mai jos
toate documentele ce reglementeaza organizarea Evaluarii Nationale 2015:

Citeste si:Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

22987 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version