Ministerul Afacerilor Externe subliniaza, intr-o precizare de presa, ca sentinta prin care un roman a fost condamnat la moarte in Malaezia nu este definitiva, nici executorie

'Referitor la cazul cetateanului roman condamnat la moarte in Malaysia, Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca sentinta nu este definitiva si, in consecinta, nici executorie. Asadar, avand in vedere stadiul procesului, speculatiile privind o posibila executie in luna august sunt complet neintemeiate', arata sursa citata.

Decizia de condamnare fost atacata cu recurs la Curtea Federala de Justitie a Malaysiei, instanta urmand a stabili, in perioada urmatoare, termenul de judecata pentru acest recurs, aminteste MAE, precizand si ca, la nivel institutional, se depun toate eforturile necesare in acest caz.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat in martie,referindu-se la cazul romanului condamnat la moarte in Malaezia pentru trafic de droguri, ca daca aceasta nu va avea castig de cauza cu noua cale de atac, atunci va fi nevoie de un "demers politic" pentru a gasi o solutie care sa il salveze.

Un roman de 23 de ani, din comuna prahoveana Telega, Ionut Gologan, a fost condamnat, in prima instanta, la moarte in Malaezia pentru trafic de droguri. Ulterior, apelul acestuia declarat impotriva deciziei data la finalul anului 2013 de prima instanta a fost respins, reprezentantul sau declarand recurs, in regim de urgenta, la o instanta superioara.