Guvernul va discuta in sedinta de miercuri un proiect de Hotarare pentru aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, din domeniul de activitate al Ministerului Apărării Naţionale. Proiectul se afla pe ordinea de zi a sedintei de Guvern.

O Hotarare asemanatoare a fost aprobata in 2013 (HG 223/2013), insa aceasta continea categoriile de informatii secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informatii Externe. Acea hotarare a fost criticata anul trecut de fostul presedinte Traian Basescu. Acesta a spus, in contextul scandalului legat de o posibila calitate de ofiter SIE acoperit a lui Victor Ponta, ca Prin HG 223 din aprilie 2013, s-a făcut o extindere, devenind secret de stat "personalul din domeniul activităţii informative chiar şi după încetarea în orice mod a raporturilor de muncă sau de serviciu".

Precizam ca miercuri se va desfasura prima sedinta de Guvern condusa de Gabriel Oprea, in calitate de premier interimar.