Politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si lucratori vamali au descoperit intr-un container sosit in P.T.F. Constanta Sud Agigea din China 34.796 de seturi cu jucarii tip Lego, susceptibile a fi contrafacute, cu o valoare de aproximativ 3.132.000 lei daca ar fi fost originale.

Jucarii contrafacute intr-un container sosit in Constanta din ChinaFoto: Politia de Frontiera

MArti, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si lucratorii vamali au efectuat la rampa existenta in cadrul P.T.F. Constanta Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societati comerciale cu sediul in municipiul Constanta.

In urma controlului au fost identificate 34.796 de articole reprezentand jucarii pentru copii (seturi jocuri tip Lego), susceptibile a fi contrafacute, cu o valoare de aproximativ 3.132.000 lei daca ar fi originale.

Intreaga cantitate de marfa a fost indisponibilizata de catre lucratorii vamali pana la finalizarea cercetarilor si luarea masurilor ce se impun.

Politistii de frontiera le-au intocmit administratorilor societatii comerciale in cauza, un cetatean roman, cu varsta de 45 de ani si domiciliul in Constanta, respectiv un cetatean turc de 51 de ani, dosar penal pentru savarsirea infractiunii de "punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate", fapta prevazuta si sanctionata de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicata.