Presedintele Klaus Iohannis l-a primit marti la Palatul Cotroceni pe Seful Serviciului Secret de Informatii al Marii Britanii, Alex Younger, informeaza Administratia Prezidentiala. In cadrul intalnirii, cei doi au discutat despre situatia regionala si cooperarea in combaterea provocarilor specifice razboiului hibrid.

Presedintia precizeaza ca Alex Younger si Klaus Iohannis au discutat componenta de securitate a parteneriatului strategic dintre cele doua tari, fiind exprimata aprecierea deosebita pentru substanta relatiei de cooperare dintre comunitatea de informatii din Romania si cea din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

In cadrul intrevederii a fost discutata situatia de securitate regionala, fiind subliniat interesul deosebit pe care ambele tari il acorda stabilitatii regiunii Marii Negre, precum si buna cooperare dintre serviciile de informatii romane si britanice in combaterea terorismului, amenintarilor transfrontaliere si provocarilor specifice razboiului hibrid.