Pentru siguranta cetatenilor, traficul de pe principalele autostrazi, care duc catre mare si munte, va fi supravegheat, incepand de astazi, de 5 motociclete HONDA ST 1300, informeaza luni Politia Romana.

Politia RutieraFoto: Politia Romana

Luni, politistii Directiei Rutiere din cadrul Politiei Romane au preluat 5 motociclete HONDA ST 1300. Acestea fac parte din lotul autovehiculelor repartizate Politiei Romane, in cadrul procesului de innoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne aprobat de viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

Din dispozitia sefului Politiei Romane, chestor general de politie Petre Toba, motocicletele au fost repartizate Sectiei Politiei Autostrazi spre a fi folosite in misiunile desfasurate de politisti, pentru prevenirea evenimentelor rutiere si salvarea de vieti, in special pe autostrazile care duc la mare si la munte, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Motocicletele au o capacitate cilindrica de 1261 cm3 -126 cai putere si pot atinge 225 km/h, sunt dotate cu sistem de comunicare propriu, lampi avertizare rosu/albastru, flash stroboscopic, sirene electronice si lampa avertizare (girofar) de culoare albastra.