Senatorul Mihai Fifor a afirmat luni ca pentru functia de ministru al Transporturilor l-ar recomanda experienta sa in administratie si a precizat ca ultima data cand a vorbit cu premierul Victor Ponta a fost la motiunea de cenzura si a abordat un alt subiect.

"Eu cred ca am o experienta destul de bogata in administratie, fie ca discutam de administratia locala, fie ca discutam de administratia centrala, sunt un om care a lucrat in zona guvernamentala, dar haideti sa facem o discutie aplicata cand avem un motiv sa o facem", a declarat Fifor, la Senat.

Intrebat daca accepta propunerea de a fi ministru al Transporturilor, Fifor a spus: "Mi-e foarte greu sa raspund la aceasta intrebare pentru ca, cel putin pana la ora asta, asa cum am spus si zilele trecute, nu am avut o discutie oficiala legata de acest subiect. Sa vedem in cursul zilei de astazi, sa vedem ce se mai intampla zilele urmatoare si dupa aceea o sa putem sa stam de vorba".

In opinia sa, "o astfel de propunere este onoranta pentru orice membru al Parlamentului, pentru orice membru al partidului".

"Este un lucru pe care, probabil, fiecare politician si l-ar dori in cariera. Acum, deocamdata, discutam pur speculativ, de aceea am avut si rugamintea sa vedem cum evolueaza lucrurile si dupa aceea o sa facem o discutie", a adaugat Fifor.

Referitor la existenta unei propuneri oficiale, Fifor a spus ca asteapta sa vada cum evolueaza lucrurile. "Ce stiti dumneavoastra stiu si eu. (...) Datorita dumneavoastra aflu si eu lucruri interesante. Eu, repet, astept sa vedem cum evolueaza lucrurile astazi si in cursul zilei de maine (n.r. marti). Astept sa treaca ziua de maine, sa vedem daca ceva din tot ce s-a discutat, ma refer la surse, se califica sau nu se califica, pentru ca altminteri discutam pur speculativ si niciodata nu mi-a placut sa fac astfel de discutii", a aratat senatorul.

El a precizat ca "ultima data a discutat cu premierul in plen, la motiunea de cenzura, dar pe un subiect cu totul diferit"