Primarul orasului Sighetul Marmatiei, Ovidiu Nemes, si viceprimarul comunei Rotunda din judetul Olt, Petre Mitran, sunt acuzati de incompatibilitate in perioada 2008-2011, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationala de Integritate. Alesii locali ar fi fost administratorii unor societati comerciale in timp ce ocupau functii publice, incalcand astfel prevederile legii. Daca instanta constata starea de incompatibiliate, alesii isi vor pierde functia si nu vor mai putea ocupa o demnitate publica o perioada de trei ani.

Potrivit Agentiei Nationale de Integritate, Ovidiu Nemes, actualul primar al orasului Sighetul Marmatiei, s-a aflat in stare de incompatibilitate in timpul mandatului sau de viceprimar (2008-2012). El ar fi detinut simultan functia de administrator in trei societati comerciale in perioada 2008-2011, incalcand astfel legea nr. 161/2003 (referitoare la prevenirea si sanctionarea coruptiei).

Primarul din Sighet mai este acuzat in alt dosar. Acesta a fost trimis in judecata in anul 2014 de catre DNA pentru abuz in serviciu. Ovidiu Nemes este acuzat ca a semnat un contract de asistenta juridica cu un avocat desi primaria municipiului dispunea de un departament juridic.

Viceprimarul comunei Rotunda, judetul Olt, Petre Mitran, s-a aflat in incopatibilitate, potrivit ANI, in perioada 2008-2010. Acesta ar fi indeplinit simultan fuctia de primar si de administrator al unei societati comerciale.