Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) anunta ca Ministerul Educatiei a propus ca lucrarile de la examenul de Bacalaureat sa fie corectate in alte judete. Reprezentantii sindicatului afirma ca sustin propunerea Ministerului. Modificarea "se va aplica, daca ministrul Educatiei va da un ordin in acest sens, inca de la aceasta sesiune de bacalaureat, care este in desfasurare", au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii FSLI.

Bacalaureat (foto arhiva)Foto: Agerpres

Secretarul de stat pe preuniversitar din Ministerul Educatiei, Vasile Salaru, a declarat ca lucrarile scrise ale absolventilor de liceu care sustin Bacalaureatul ar putea fi stranse la nivelul centrului judetean si trimise apoi, intr-un alt judet, cu angajatii Jandarmeriei - transmite FSLI, intr-un comunicat remis HotNews.ro. Federatia sindicala precizeaza ca aceasta procedura este intalnita si la examenul de titularizare al profesorilor.

"Noutatea consta si in faptul ca se propune sa aiba loc o tragere la sorti pentru repartizarea lucrarilor, astfel incat sa nu se stie dinainte judetul unde vor ajunge lucrarile pentru a fi corectate", sustin sindicalistii.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant anunta ca sustine propunerea conducerii Ministerului Educatiei de schimbare a modalitatii de corectare a lucrarilor de la examenul de bacalaureat. "F.S.L.I. considera ca prin schimbarea modalitatii de corectare a lucrarilor nu va mai exista nicio suspiciune nici asupra rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat, nici asupra profesorilor care corecteaza", se arata in comunicat.

Presedintele FSLI, Simion Hancescu, afirma ca "o supraveghere care sa nu permita elevilor sa se inspire in timpul examenului si aceasta procedura propusa vor conduce la o evaluare obiectiva a celor care sustin examenul de bacalaureat. Aceasta modalitate de corectare a lucrarilor va elimina posibilitatea ca anumiti elevi sa fie favorizati".

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii FSLI au declarat ca propunerea de corectare a lucrarilor in alte judete "se va aplica, daca ministrul Educatiei va da un ordin in acest sens, inca de la aceasta sesiune de bacalaureat, care este in desfasurare".

  • HotNews.ro a solicitat oficial Ministerului Educatiei amanunte cu privire la aceasta modificare, informatii pe care le vom publica in momentul in care le vom primi

Calendarul examenului de Bacalaureat 2015 - Sesiunea iunie-iulie 2015

8 - 10 iunie 2015Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A

10 - 12 iunie 2015 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B

15 - 19 iunie 2015 Evaluarea competentelor digitale - proba D

22 - 26 iunie 2015Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C

29 iunie 2015 Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa

30 iunie 2015 Limba si literatura materna proba E)b) - proba scrisa

1 iulie 2015 Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa

3 iulie 2015 Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa

6 iulie 2015Afisarea rezultatelor (pana la ora 12:00)

6 iulie 2015 Depunerea contestatiilor (orele 12:00 - 16:00)

7 - 9 iulie 2015 Rezolvarea contestatiilor

10 iulie2015 Afisarea rezultatelor finale

Amintim ca sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2015 a inceput inca de acum 2 saptamani, cu probele orale si de competente digitale. Peste o saptamana sunt programate examenele scrise ale bacalaureatului.

Potrivit metodologiei care se aplica in prezent, lucrarile scrise de catre absolventii de liceu la examenele Bacalaureatului sunt corectate in centre zonale de evaluare. Fiecare lucrare este evaluata de catre doi profesori care lucreaza obligatoriu in sali separate. Presedintele comisiei calculeaza media finala, ca medie aritmetica cu doua zecimale a notelor acordate de evaluatori, fara rotunjire.

Dar daca diferenta intre cele doua note este mai mare de 1 punct, presedintele repartizeaza lucrarea spre reevaluare unui alt profesor de specialitate, care, in prezenta profesorilor evaluatori initiali, stabileste nota finala a lucrarii, se arata in metodologie.

Descarca de mai jos toate documentele ce reglementeaza organizarea Bacalaureatului 2015:

Citeste si: