Ministrul Muncii Rovana Plumb considera ca mesajul ministrului austriac de Externe cu privire la alocatiile acordate copiilor romani este incorect juridic si inacceptabil din punct de vedere politic, precizand ca Guvernul Romaniei nu va accepta vreo forma de discriminare a cetatenilor romani.

Rovana PlumbFoto: AGERPRES

"Am luat act cu surprindere si dezamagire de mesajul exprimat de catre ministrul de Externe austriac, cu privire la alocatiile acordate copiilor romani. Masurile despre care vorbeste ministrul Sebastian Kurz, si care sper sa fie doar un gand nefericit, sunt contrare principiilor fundamentale ale UE - principiul antidiscriminare si a celui privind libera circulatie a persoanelor", a spus ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, potrivit Mediafax.

Rovana Plumb considera ca, si din punct de vedere politic, mesajul lui Sebastian Kurz este total inacceptabil si incompatibil cu functia detinuta, aceea de ministru al unui guvern care se supune legislatiei si principiilor europene.

"Totodata, consider acest mesaj ca fiind inacceptabil din punct de vedere al relatiilor bilateriale dintre Romania si Austria. Asigur cu toata responsabilitatea ca Guvernul Romaniei vegheaza la respectarea drepturilor cetatenilor romani ca si cetateni europeni si nu va accepta vreo forma de discriminare a acestora", a mai spus ministrul Rovana Plumb.

Ministerul Afacerilor Externe roman a transmis ca nu este de acord cu luarile de pozitie publice ale ministrului de Externe al Austriei pe tema asistentei sociale destinate lucratorilor intra-comunitari, cu referire expresa la Romania, aratand ca libera circulatie presupune si accesul nediscriminatoriu la serviciile sociale.