Un incendiu a cuprins mobilerul dintr-un vestiar de la o sauna aflata la etajul superior al Mega Mall Bucuresti, care a ars fara flacara, dar a degajat fum, in timpul interventiei pompierilor nefiind necesara evacuarea persoanelor aflate in centrul comercial, anunta Mediafax. La ora producerii incidentului, centrul comercial nu era deschis publicului.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti - Ilfov, Daniel Vasile, a declarat ca sambata, in jurul orei 8:40, a fost facuta o sesizare, prin numarul de urgenta 112, ca de la etajul superior al centrului comercial Mega Mall iese fum.

Incendiul a cuprins obiecte de mobilier dintr-o camera de zece metri patrati, care era folosita ca vestiar pentru o sauna. Obiectele de mobiler nu au ars cu flacara, dar au degajat fum, acesta fiind vizibil la nivelul acoperisului.

In timpul interventiei pompierilor, care a durat aproximativ o ora, nu a fost necesara evacuarea persoanelor aflate in Mega Mall, a spus Daniel Vasile.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apa si spuma, o masina de descarcerare, un echipaj SMURD si o autoscara, conform procedurii standard in astfel de cazuri, a preciza Daniel Vasile.

Intr-o informare transmisa de catre comunicatorii centrului comercial se arata ca sambata dimineata, in jurul orei 08.30, in sauna centrului de wellness World Class, aflat la nivelul 3 al centrului comercial Mega Mall, a avut loc un incendiu de mici dimensiuni care nu s-a propagat si a fost stins imediat, la ora producerii incidentului centrul comercial nefiind deschis publicului, singurele spatii care isi incepusera activitatea fiind hypermarket-ul si World Class.

"Pentru siguranta, s-a respectat procedura standard pentru astfel de situatii, implicand evacuarea persoanelor aflate in cladire, inchiderea parcarii si blocarea lifturilor. Centrul comercial Mega Mall si-a deschis portile conform programului standard de operare, incepand cu ora 10:00".

Mega Mall, de langa Arena Nationala din Capitala, a fost deschis in 14 mai, atunci fiind inca facute lucrari de amenajare. Mall-ul de langa Arena Nationala trebuia inaugurat initial pe 23 aprilie, constructia fiind inceputa in februarie 2014.