Expert Forum, în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer și British Council organizează o nouă ediție a programului Școala pentru Democrație între 31 august – 4 septembrie 2015, la Sinaia. Invităm profesorii de educație civică și istorie să experimenteze metode inovative de predare care să stimuleze gândirea critică a tinerilor prin folosirea de instrumente non-formale și civice.

Școala pentru Democrație se adresează unui număr de 18 profesori de cultură civică și istorie care predau la ciclul gimnazial sau liceu. În cele cinci zile de activități non-formale și întâlniri cu activiști civici și experți în comunicare și leadership abordăm prin instrumente alternative de învățare concepte și procese precum democrație, justiție, anticoruptie și participare publică. După întâlnirea de la Sinaia vom continua să colaborăm cu profesorii participanți, sprijinindu-i să organizeze în propriile școli o serie de sesiuni de diseminare a informației acumulate.

Așteptăm de la profesorii interesați până pe 1 iulie 2015:

  • un curriculum vitae
  • formularul de înscriere completat
  • un eseu de maximum două pagini care să conțină o idee de proiect civic care ar putea îmbunătăți mersul lucrurilor în școala sau comunitatea din care provin participanții, incluzând modul în care tinerii din comunitate ar putea fi implicați în acest proces de schimbare.

Procedura de înscriere și detalii despre Școala pentru Democrație, ediția 2015 pot fi consultate pe pagina web www.expertforum.ro/scoala-2015.

Contact: Septimius Parvu, Manager de proiecte (septimius.parvu@expertforum.ro | 0737.748.667)