Premierul Victor Ponta va fi consultat, vineri, de o echipa medicala care va decide daca poate parasi spitalul sau trebuie sa mai ramana sub observatie, in functie de aceasta mandatul lui Gabriel Oprea la conducerea Guvernului urmand sa fie sau nu prelungit, a declarat pentru Mediafax Liviu Dragnea.

El l-a vizitat recent pe seful Guvernului la spitalul din Turcia, unde Ponta a suferit o interventie chirurgicala la genunchi si pastreaza legatura cu acesta.

"Maine (vineri-n.r.), echipa medicala de la spitalul din Istanbul va decide daca premierul poate sa plece sau trebuie sa mai ramana acolo. In functie de aceasta, premierul Victor Ponta va decide daca va mai prelungi sau nu mandatul de preluare a prerogativelor sale in fruntea Guvernului pentru vicepremierul Gabriel Oprea", a spus Dragnea.

Referitor la perioda de inactivitate cauzata de necesitatea recuperarii post-operatorii, Liviu Dragnea a precizat ca exista posibilitatea ca aceasta sa fie de trei-patru saptamani, dar ca cei care vor decide sunt tot medicii care il vor consulta vineri pe premier.

"Este o varianta (perioada de trei-patru saptamani de inactivitate -n.r.), dar nu stie nimeni cum va fi recuperarea, pentru ca operatia, fiind mai complicata decat s-a prevazut initial, si recuperarea este mult mai grea. A fost o operatie extrem de complicata, practic genunchiul a fost distrus complet, si ligamente, si menisc. In functie de ce vor recomanda medicii - daca se poate deplasa, daca poate sa mearga - in functie de asta va fi si in activitate sau nu. Tot in functie de asta, va fi si o prelungire sau nu a mandatului vicepremierului Gabriel Oprea", a mai spus Dragnea.

Fostul ministru si presedinte executiv al PSDLiviu Dragnea l-a vizitat, marti, in jurul orei pranzului, pe premierul Victor Ponta la spitalul din Istanbulunde acesta a fost operat la genunchi