Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a amanat marti judecarea dosarului in care fostul primar al Constantei Radu Mazare si presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu sunt acuzati de retrocedarea ilegala a unor terenuri.

Motivul amanarii l-a constituit faptul ca expertul desemnat sa efectueze o expertiza imobiliara in acest dosar a intrat "in concediu medical prelungit".

In consecinta, instanta a dispus alegerea unui nou expert, in persoana Gabrielei Andritoiu.

Noul termen al procesului va fi anuntat in zilele urmatoare.

In sala de judecata a fost adus si Radu Mazare, acesta fiind arestat in alt dosar, in care este acuzat de DNA de coruptie.

Acesta tinde sa devina unul dintre cele mai lungi procese din Romania, fiind de sapte ani pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, cu 74 de termene de judecata.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazare a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte 36 de persoane, in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din Constanta, Mamaia, plaja si faleza.

Potrivit DNA, prin faptele savarsite de cei 37 de inculpati s-ar fi cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane euro - in dauna municipiului Constanta.

DNA a dispus trimiterea in judecata a mai multor membri ai Comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primaria Constantei: primarul Radu Mazare, presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, directorul Directiei Administratie Publica, Constantin Racu, directorul Directiei Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Directiei Tehnic Investitii, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron si consilierii juridici Cristian Talpau, Nora Alina Chirca si Bogdan Ghitulescu.

Procurorii ii acuza pe cei noua de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu obtinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, fals intelectual in forma continuata si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Celelalte persoane trimise in judecata de DNA in acest dosar sunt functionari din Primaria Constanta, functionari ai Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta, mandatari, notari publici, mostenitori ai persoanelor indreptatite, cesionari cumparatori de drepturi succesorale (printre care si Cristian Borcea), interpusi cumparatori de terenuri si un evaluator agreat de Primaria Constanta, acuzati de procurori de savarsirea de infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie sau de complicitate sau instigare la aceste infractiuni.