Partidul National Liberal a obtinut avize pentru organizarea a doua mitinguri in Bucuresti, pe 20 si 26 iunie, la care se asteapta aproximativ 50.000, respectiv 20.000 de persoane, au anuntat reprezentantii Primariei Capitalei, citati de Mediafax. Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice a aprobat, in sedinta din 10 iunie, la solicitarea PNL, organizarea a doua adunari publice.

Astfel, PNL ar urma sa organizeze un miting in 20 iunie, intre orele 10:30 - 14:00, cu sosirea participantilor intre 8:30 - 10:30 si plecarea acestora intre 14:00 - 15:30.

Evenimentul, la care ar trebui sa participe aproximativ 50.000 de persoane, potrivit cererii depuse la Primarie de catre organizatori, ar urma sa se desfasoare in Piata Victoriei, in perimetrul cuprins intre bulevardul Aviatorilor - Parcul Kiseleff, bulevardul Ion Mihalache, bulevardul Nicolae Titulescu, Calea Victoriei, bulevardul Lascar Catargiu.

Cel de-al doilea aviz acordat de comisia din cadrul Primariei Capitalei vizeaza organizarea unui miting al PNL in 26 iunie, intre orele 10:30-14:00, cu sosirea participantilor intre orele 8:30 - 10:30 si plecarea acestora intre 14.00 - 15.30.

Manifestatia se va desfasura in Piata Victoriei, in perimetrul cuprins intre bulevardul Aviatorilor - Parcul Kiseleff, bulevardul Ion Mihalache, bulevardul Nicolae Titulescu, Calea Victoriei, bulevardul Lascar Catargiu, iar autorizatia emisa de Primaria Capitalei este pentru aproximativ 20.000 de persoane.

Potrivit reprezentantilor Primariei Capitalei, cele doua adunari publice au fost stabilite de comun acord cu organizatorii, protocoalele de organizare si de desfasurare a evenimentelor fiind semnate de toti membrii comisiei, inclusiv de catre organizatori.

"Mentionam ca pana in prezent, la Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice nu a fost inregistrata o alta cerere privind organizarea acestor evenimente intr-un alt loc sau intr-o alta perioada", mai precizeaza sursa citata.

PNL primise de la Primaria Capitalei autorizatie pentru organizarea unui ¬lant uman¬ la Palatul Parlamentului vineri, 12 iunie, cand Parlamentul a dezbatut motiunea de cenzura a liberalilor.

Liberalii au anulat insa actiunea, in conditiile in care si PSD primise autorizatie pentru miting in aceeasi zi si in aceeasi zona, copresedintele PNL Vasile Blaga spunand ca "liberalii nu vor sa fie parte la manifestatii ca in anii '90". Ulterior, a fost anulat si mitingul PSD.