Politistul retinut dupa ce a lovit cu pumnul un sportiv din Arad, care este internat in stare de coma, a fost arestat preventiv, duminica, pentru 30 de zile, pentru tentativa de omor, in timp ce conducerea Politiei Judetene a decis suspendarea din functie si cercetarea acestuia, informeaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, agentul Claudiu Darabut, de la Politia Rutiera Arad, a fost prezentat judecatorilor, care au decis arestarea preventiva pentru 30 de zile pentru tentativa de omor, masura impotriva careia avocatul politistului a depus deja contestatie, care se va judeca la Curtea de Apel Timisoara.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Arad, Ovidiu Liber, a declarat ca agentul a fost suspendat din functie si fata de acesta s-a inceput cercetarea pe linie interna.

Potrivit anchetatorilor, in imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video al localului in care a fost atacat sportivul Alex Baltean se vede ca politistul l-a lovit cu pumnul imediat ce a intrat in local. Baltean a vrut sa treaca pe langa masa la care se afla agentul, dar acesta s-a ridicat brusc si l-a lovit in fata cu pumnul. Sportivul a iesit imediat din local, dar politistul l-a urmat si i-a mai aplicat o lovitura, moment in care poloistul a cazut si s-a ranit la cap, el fiind gasit de medicii sositi intr-o balta de sange.

Apropiati ai sportivului afirma ca acesta este inca in stare de coma, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara.

Incidentul a avut loc, in noaptea de vineri spre sambata, intr-un local din centrul municipiului Arad, dar si in afara acestuia.

Astfel, Alex Baltean, membru al unei echipe locale de polo si instructor de inot la un club de sport, a fost implicat intr-o altercatie cu un politist de la Politia Rutiera Arad. Sportivul a suferit o fractura craniana si a fost transportat la Spitalul Judetean Arad, de unde a fost transferat imediat, in stare de coma, la un spital din Timisoara.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad au dispus, sambata seara, in urma unor audieri, retinerea pentru 24 de ore a agentului Claudiu Darabut, de la Politia Rutiera Arad, care ar fi autorul agresiunii asupra sportivului Alex Baltean, de 23 de ani.

Procurorii spun ca politistul a recunoscut ca a avut o altercatie cu sportivul, ambii fiind sub influenta alcoolului. Cei doi nu se cunosteau, dar sportivul cunostea persoane din anturajul politistului, care se aflau impreuna cu agentul intr-un local din centrul Aradului.

Politistul i-a aplicat victimei cateva lovituri succesive cu pumnul, atat in local, cat si in strada. Unele dintre scenele violente au fost surprinse de sistemul de supraveghere video al localului, imaginile fiind vizionate de catre anchetatori.

Procurorii spun ca politistul era in timpul liber in momentul comiterii faptei, el fiind cercetat pentru tentativa de omor.