In urma incendiului care a avut loc in aceasta dimineata, in localitatea Cavnic, judetul Maramures, doi copii, in varsta de un an si 3 luni, respectiv de 3 ani au suferit arsuri de gradul I si II, fiind necesara transportarea in regim de urgenta la un spital de specialitate din Bucuresti.

Din dispozitia ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea un elicopter de mare capacitate al Inspectoratului General de Aviatie din cadrul MAI a efectuat aceasta misiune, intrucat copii necesitau asistenta medicala pe parcursul deplasarii pana la Bucuresti, informeaza MAI.

Elicopterul, de tip MI-17, a decolat de la Punctul Aeromedical din Cluj, i-a preluat pe cei doi copii de la Baia Mare si apoi i-a transportat la Bucuresti pentru a fi tratati la Spitalul Clinic de Urgenta, Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.

O echipa medicala apartinand SMURD i-a asistat pe copii pe durata deplasarii, cel in varsta de un an si 3 luni suferind arsuri de gradul II pe 30% din suprafata corpului, iar celalalt, in varsta de 3 ani, arsuri de gradele I si II pe 45% din suprafata corpului.

Misiunea elicopterului MAI s-a incheiat in urma cu putin timp, minorii ajungand la spital.

In acelasi incendiu au mai fost raniti trei tineri, cu varste de 6, 13 si 24 de ani, care au fost internati la o unitate medicala din Baia Mare.