ANI: 29 de fosti sau actuali alesi locali, in incompatibilitate

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 12 iunie 2015, 19:09 Actualitate | Esenţial

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, existenta conflictului de interese de natura administrativa, precum si savarsirea infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu in cazul a 29 de fosti sau actuali alesi locali.

Este vorba despre 12 primari, patru viceprimari, un fost viceprimar/primar, cinci consilieri locali, cinci fosti consilieri locali si doi fosti consilieri judeteni, informeaza un comunicat al ANI difuzat vineri si citat de Agerpres.

In cazul primarului comunei Vetrisoaia, jud. Vaslui, Vasile Puiu, raportul de evaluare intocmit de ANI nu a fost contestat de acesta si a ramas definitiv incepand cu luna februarie 2012, insa Puiu exercita si in legislatura 2012-2016, contrar legii, aceeasi functie fata de care a fost stabilit conflictul de interese.

Ceilalti edili aflati in incompatibilitate sau conflict de interese se numara primarul comunei Remetea, jud. Bihor, Adrian Calin Stefanica, primarul comunei Atid, jud. Harghita, Laszlo Szocs, primarul comunei Scrioastea, jud. Teleorman, Marian Sefu, primarul comunei Grojdibodu, jud. Olt, Dorel Iovancea, primarul comunei Dambovicioara, jud. Arges, Dumitru Secareanu, primarul comunei Patulele, jud. Mehedinti, Ion Ticu, primarul comunei Diculesti, jud. Valcea, Sabin Cupareanu, primarul comunei Ipatele, jud. Iasi, Costica Postarnac, primarul comunei Nanov, jud. Teleorman, Florea Grosu, primarul comunei Vladesti, jud. Arges, Cristian Dica Hristu, si primarul orasului Teius, jud. Alba, Mirel Vasile Halalai.

ANI a constatat starea de incompatibilitate si pentru Marinica Cazacu care, in perioada 2008-2012, a detinut simultan cu mandatul de consilier judetean de Ialomita functia de prefect, precum si functii de conducere la Posta Romana SA.

"De asemenea, in perioada exercitarii mandatului de consilier judetean, Consiliul Judetean Ialomita a incheiat cu SC CIRIL COM SRL (societate in cadrul careia fiul persoanei evaluate detine calitatea de asociat unic si functia administrator incepand cu data de 17 ianuarie 2005), contracte avand ca obiect delegarea gestiunii serviciului de transport public judetean de persoane, prin curse regulate si acte aditionale la acestea. Persoana evaluata a incalcat, astfel, dispozitiile art. 85, alin. (1), lit. c) si h), art. 88, alin. (1), lit. b) si art. 90 din Legea nr. 161/2003", se arata in comunicat.

Cazacu, in perioada exercitarii mandatului de consilier judetean, a participat la dezbaterea si aprobarea hotararii CJ Ialomita din 29 august 2008 privind aprobarea atribuirii in gestiune delegata a serviciului de transport public judetean de persoane, prin curse regulate, pentru perioada 1 iulie 2008 - 30 iunie 2011.

"Ulterior, CJ Ialomita a incheiat cu SC BOB TRANS SRL (societate comerciala in cadrul careia persoana evaluata a detinut functia de director in perioada 21 februarie 2008 - 18 februarie 2009, iar sotia sa a detinut functia de consilier de urgenta in perioada 10 decembrie 2010 - 23 mai 2012) si SC CIRIL COM SRL (societate in cadrul careia fiul persoanei evaluate detine calitatea de asociat unic si functia administrator incepand cu data de 17 ianuarie 2005), contracte avand ca obiect delegarea gestiunii serviciului de transport public judetean de persoane, prin curse regulate. Persoana evaluata a incalcat, astfel, si dispozitiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 si dispozitiile art. 75, lit. a) si art. 77, alin. (1)si (2) din Legea nr. 393/2004", a explicat ANI.

Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

753 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri