PMP cere demisia ministrului Transporturilor Ioan Rus pentru declaratiile prin care ii insulta pe romanii din diaspora. "Ioan Rus a dat dovada de o nesimtire crasa, de grobianism, mitocanie, marlanie, cum nu ne-am fi asteptat nici de la oameni fara educatia si studiile lui Ioan Rus", arata PMP intr-un comunicat de presa.

"In urma declaratiei ca nevestele romanilor din diaspora sunt <>, Ioan Rus trebuie sa demisioneze imediat. Este inacceptabil ca un ministru din guvernul Romaniei sa le faca <> pe sotiile cetatenilor romani care lucreaza in diaspora, goniti de neputinta autoritatilor de a construi climatul necesat dezvoltatii economice a tarii", sustine PMP.

Potrivit PMP, "in primul rand ca nu are de unde sa stie Ioan Rus ca aceasta este situatia reala".

PMP aminteste ca si presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a declarat ca "romanii din diaspora sunt dispusi sa-si vanda votul <>".

"Toate aceste declaratii sunt reflexul urii pe care o nutresc autoritatile din Romania, impotriva romanilor din diaspora, care le-au stricat socotelile la alegerile prezidentiale", sustine PMP, adaugand ca "din acest motiv nu se legifereaza votul prin corespondenta si li se acorda romanilor din diaspora doar 6 locuri in parlament."

PMP si-a aratat convingerea ca "romanii plecati in bajenie vor lua act de aceste declaratii, si le vor sanctiona asa cum merita, inclusiv la alegerile viitoare", daca nu direct, atunci prin influentarea familiilor si prietenilor ramasi in tara.

"Demisia de dezonoare a lui Ioan Rus ar fi o palida scuza pentru romanii carora le-a facut sotiile curve!", mai scrie PMP.