FIFA a predat date informatice catre autoritatile elvetiene care investigheaza modul in care au fost desemnate tarile organizatoare ale Cupei Mondiale pentru 2018 si 2022. Datele confiscate provin din mai multe birouri de la sediul din Zurich, inclusiv din cel al fostului presedinte, Sepp Blatter, scrie BBC online.

FIFA a spus ca a cooperat pe deplin cu autoritatile. Politia elvetiana a anuntat luna trecuta ca investigheaza cum s-au alocat viitoarele Campionatele Mondiale.

Biroul Federal de Investigatii (FBI) desfasoara, de asemenea, o ancheta privind coruptia la FIFA. Pana in prezent, 14 de persoane au fost puse sub acuzare, dintre care noua sunt actuali sau fosti oficiali FIFA.

Politistii au ridicat date informatice inclusiv de la biroul secretariului general Jerome Valcke si al directorului financiar al organizatiei Markus Kattner, mai scrie sursa citata.

FIFA amana inregistrarea candidaturilor pentru Mondialul 2026

FIFA a confirmat miercuri ca a amanat procesul administrativ pentru candidaturile de organizare a Cupei Mondiale 2026, din cauza situatiei cu care se confrunta. Problema urmeaza sa fie abordata la viitorul Comitet Executiv din luna iulie, scrie Reuters.

Comitetul Executiv al FIFA a inceput procesarea candidaturilor pentru CM 2026 in zilele de 25 si 26 mai, cu putin timp inainte de izbucnirea scandalului de coruptie, in urma caruia mai multi oficiali de rang superior au fost arestati de politia elvetiana la Zurich, chiar in prima zi a Congresului FIFA.

Joseph Blatter, reales pentru al cincilea sau mandat in fruntea FIFA pe 29 mai, a demisionat patru zile mai tarziu.