In plin examen de bacalaureat, oficialii ii avertizeaza pe liceeni sa nu incerce sa copieze. Internetul este insa plin de dispozitive performante cum ar fi ceasurile inteligente sau ochelarii cu bluetooth, care au inlocuit deja celebrele mini-casti.

Dati banii de pomana pe ele, le transmit profesorii elevilor pentru ca toate salile de examen au camere de supraveghere. Iar unele pot reda si discutiile purtate intre candidati.

Un ceas inteligent dispune de toate functiile unui telefon, daca esti intr-un examen si nu ai invatat prea mult, poti trimite de pe el un mesaj sau un email unui prieten pentru a-i cere sa te ajute. Iar procedeul este foarte simplu: intri in meniu, scrii mesajul, il trimiti si astepti rezolvarea.

Dupa ce a citit mesajul, destinatarul copiaza rezolvarea si o expediaza, ca sa-l ajute pe candidatul respectiv sa treaca examenul. Astfel de ceasuri functioneaza conectate la telefonul mobil, care nu trebuie sa fie la o distanta mai mare de 30 de metri, sau individual, daca are incorporata o cartela sim.

Citeste integral pe Stirile ProTv