Sedinta de Guvern, programata initial pentru ora 12.00, a fost amanata cu doua ore, reprezentantii Guvernului spunand ca amanarea este cauzata de probleme tehnice legislative. Sedinta de Guvern ar urma astfel sa inceapa in jurul orei 14.00.

Surse oficiale citate de Mediafax afirma ca problema tehnica legislativa este generata de lipsa unui aviz la ordonanta de urgenta care va reglementa, printre altele, emisia terestra a serviciilor publice si private de televiziune in sistem analogic, stabilind ca aceasta poate continua, temporar, pana la 31 decembrie 2016.

Proiectul stabileste ca emisia pe cale radio terestra a serviciilor publice si private de televiziune in sistem analogic, in banda de frecvente radio 174-230 MHz, poate continua, cu caracter temporar, pana la data de 31 decembrie 2016, in baza unui acord tehnic eliberat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.

Aceleasi surse mai sustin ca este posibil ca ordonanta sa fie discutata de Guvern doar in aceasta forma, iar prevederile legate de constituirea unui fond pentru televiziuni sa fie abordate intr-o alta sedinta.