Ambasada Germaniei sprijina principiile MCV, bazate pe valorile europene ale statului de drept si pe care Guvernul Romaniei s-a angajat sa le implementeze, a precizat, la solicitarea Mediafax, misiunea diplomatica, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea DNA privind urmarirea penala a lui Victor Ponta.

"Ambasada Germaniei isi reitereaza intregul sprijin fata de principiile Mecanismului de Cooperare si Verificare, bazate pe valorile europene ale statului de drept si pe care guvernul Romaniei s-a angajat sa le implementeze", se precizeaza in raspunsul Ambasadei, remis miercuri.

Misiunea diplomatica reitereaza faptul ca nu comenteaza cazuri individuale.

Anterior,Ambasada SUAla Bucuresti a transmis ca imunitatea parlamentara nu trebuie folosita pentru blocarea procedurilor judiciare, iar legea trebuie sa se aplice egal pentru toti.

Ambasada SUA a transmis si in cursul diminetii, inaintea inceperii sedintei de plen a Camerei Deputatilor, ca "orice acuzatii de incalcare a legii de catre demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin si fara interferente".

SiAmbasada Marii Britaniia transmis ca Guvernul britanic recunoaste importanta luptei impotriva coruptiei in Romania si necesitatea ca institutiile sistemului judiciar sa poata actiona cu impartialitate si in spiritul unei independente depline.

Ambasada Olandeila Bucuresti a aratat, la randul sau, ca Olanda crede cu tarie ca toti oamenii sunt egali in fata legii, apreciind ca "evolutiile recente din Parlament pun in lumina probleme mai largi legate de atitudinile fata de justitie si coruptie din Romania".