"Prim-Ministrul britanic David Cameron a atras atentia asupra coruptiei ca amenintare la adresa prosperitatii si securitatii statelor, oriunde in lume", se arata intr-o declaratie de presa remisa de Ambasada Marii Britanii in urma votului de astazi din Parlament. In acelasi timp, "Ambasada Marii Britanii nu comenteaza cazurile individuale, iar situatiile care vizeaza Guvernul Romaniei reprezinta un subiect ce trebuie gestionat de cetatenii Romaniei", se mai arata in declaratie.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Comunicatul integral al Ambasadei Marii Britanii:

Guvernul Marii Britanii recunoaşte importanţa luptei împotriva corupţiei în România şi necesitatea ca instituţiile sistemului judiciar să poată acţiona cu imparţialitate şi în spiritul unei independenţe depline. Acest principiu este de altfel menţionat şi în rapoartele Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei, documente ce subliniază rolul important al Parlamentului în acest efort conjugat.

Înainte de Summitul G7 din Germania, Prim-Ministrul britanic David Cameron a atras atenţia asupra corupţiei ca ameninţare la adresa prosperităţii şi securităţii statelor, oriunde în lume. Premierul Cameron a anunţat că Marea Britanie va coordona o agendă anticorupţie pe parcursul anului următor, culminând cu un summit dedicat luptei împotriva corupţiei găzduit la Londra în 2016.

Ambasada Marii Britanii nu comentează cazurile individuale, iar situaţiile care vizează Guvernul României reprezintă un subiect ce trebuie gestionat de cetăţenii României.

Citeste si: