Premierul Victor Ponta a declarat marti, intr-un interviu acordat agentiilor straine de presa ca Guvernul sau va supravietui, vineri, motiunii de cenzura pe care a depus-o opozitia de centru, ceea ce va pune capat crizei politice care dureaza de o saptamana, relateaza Mediafax.

Victor PontaFoto: HotNews / DP

Seful Guvernului s-a declarat increzator ca are o "majoritate solida", capabila sa treaca peste incercarile de rasturnare a Guvernului, relateaza Bloomberg. "Ideea este sa oprim criza politica si sa avem stabilitate", le-a spus Ponta reporterilor Bloomberg, Reuters, AP si AFP la Bucuresti. "Sunt convins ca dupa votul de vineri din Parlament lucrurile vor fi clare: fie avem o majoritate solida - ceea ce cred ca avem - fie avem o alta majoritate", a continuat el.

Ponta a respins apelurile presedintelui Klaus Iohannis de a demisiona dupa ce procurorii au anuntat ca este cercetat penal pentru fals, spalare de bani, conflict de interese si evaziune fiscala, relateaza Reuters. Potrivit Bloomberg, el a numit ancheta o incercare de a-l inlatura de la putere prin "mijloace nedemocratice".

Premierul roman a negat orice nereguli, iar biroul sau a declarat ca acuzatii impotriva lui au fost inaintate si anterior de adversarii sai politici si "demontate meticulos" prin dovezi clare si documente. "Rata de schimb a leului, toate datele privind increderea investitorilor in Romania au fost afectate, de aceea este fundamental sa aratam ca nu avem de-a face cu o criza pe termen lung", a declarat Ponta, citat de Reuters.

Procurorii romani au facut o serie de arestari la nivel inalt in acest an in ceea ce ramane una dintre cele mai corupte tari din UE.

Ponta a afirmat ca negocierile cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana vor avea loc la sfarsitul lunii sau la inceputul lui iulie.

UPDATE: