Florin Chirculescu, medic specialist in chirurgie toracica la Spitalul Universitar din Bucuresti, spune intr-un interviu acordat pentru newsletterul Observ Sanatate, editat de FES impreuna cu IPP, ca medicii ar trebui sa fie platiti precum judecatorii pentru ca atat unii, cat si altii, au profesii care se leaga de valori fundamentale, viata si dreptate.

El crede ca Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin decizia de a pastra medicii in corpul functionarilor publici, si-a creat un ascendent asupra corpului medical si este si ipocrita pentru ca judecatorii, ca si politicienii, cand au o problema dau telefoane.

"Ganditi-va ca DNA termina cu politicenii si incepe sa-i caute pe medici din cauza plicului. Medicii nu ies in strada, sunt si dezamagiti si-au batut toti joc de ei, inclusiv sefii lor. Si ce vor face? Vor pleca si cine va ramane se va uita la ceas. Si pleaca acasa, ca orice functionar public" spune Florin Chirculescu. El mai sustine ca, in lipsa banilor, "plicurile au tinut in picioare sistemul medical ". "Plicurile ne tin peste program, nu suntem martiri, suntem indivizi care avem o meserie de care suntem foarte mandri; daca nu esti orgolios ca medic nu ai cum sa fii un medic bun", spune Chirculescu.