Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au pus in miscare actiunea penala si au dispus masura preventiva a controlului judiciar fata de Dan Rares Enescu (consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Prahova), sub aspectul savarsirii infractiunii de conflict de interese, informeaza Ministerul Public.

Potrivit procurorilor, in perioada 2012 - 2015, in conditiile in care acesta era angajat cu contract de munca atat la Parcul Industrial Ploiesti S.A. cat si la Primaria Comunei Podenii Noi, judetul Prahova, acesta a participat la sedintele Consiliului Judetean Prahova unde, prin votul exercitat, a contribuit la luarea unor decizii prin care s-a obtinut un folos patrimonial pentru cele doua entitati juridice la care era angajat si din partea carora beneficiaza si in prezent de foloase.

"Ca urmare a masurii preventive dispuse in cauza, inculpatului i s-a interzis exercitarea functiei de consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Prahova", mai transmite Parchetul General.