Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, a postat pe Twitter o trimitere catre articol despre coruptie postat de premierul David Cameron pe blogul Huffington Post, comentand ca acesta "rezoneaza in Romania, ca oriunde altundeva”.

Paul Brummell, ambasadorul Marii BritaniiFoto: Ambasada Marii Britanii

“Primul ministru Cameron despre amenintarea coruptiei la adresa prosperitatii si securitatii”, scrie ambasadorul pe Twitter, alaturi de trimiterea la articolul premierului britanic, intitulat “Coruptia este cancerul din inima atator probleme pe care le infruntam in toata lumea”.

In textul lui David Cameron se vorbeste in principal despre scandalul de coruptie din cadrul FIFA, dar si despre acest in flagel in general si despre planul anti-coruptie al guvernului sau.

Premierul Victor Ponta s-a prezentat vineri dimineata la DNA, iar procurorii au anuntat printr-un comunicat oficial ca "au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel".

Procurorii DNA il acuza pe Ponta de urmatoarele infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni); complicitate la evaziune fiscala in forma continuata; spalarea banilor. De asemenea, "procurorii au constatat ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale) fapte aflate in legatura cu functia sa de prim-ministru al Romaniei".