Premierul Victor Ponta, acuzat de fals in inscrisuri, conflict de interese si spalare de bani, este cel mai recent inalt oficial roman care cade in ultimele luni in plasa temutului parchet anticoruptie (DNA), scrie agentia France Presse, care noteaza ca, pe langa Dan Sova, alti 13 membri ai guvernului condus de Ponta din mai 2012 au fost deja condamnati sau sunt anchetati de procurori.

Printre ei, fostul ministru al Dezvoltarii regionale, Liviu Dragnea, un an de inchisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului de destituire a fostului presedinte de centru dreapta Traian Basescu.

Fostul sau coleg insarcinat cu Finantele, Darius Valcov, este urmarit pentru ca ar fi primit mita doua milioane de euro.

Si membri ai familiei Ponta sunt vizati de anchete DNA, noteaza AFP: cumnatul sau este anchetat pentru frauda in utilizarea fondurilor europene iar socrul sau, Ilie Sarbu, pentru implicarea intr-un dosar de restituire ilegala a mai multor zeci de hectare de paduri.

Nici partea de centru dreapta a scenei politice romanesti nu este scutita, adauga agentia internationala de presa: pe langa mai multi fosti ministri, fratele fostului presedinte Basescu si unul dintre ginerii sai sunt urmariti penal de parchetul anticoruptie.