Uzina Dacia a devenit un proiect strategic pentru Romania, a transmis premierul Victor Ponta prin intermediul consilierului sau onorific Mircea Draghici cu ocazia aniversarii a 10 ani de la deschiderea Centrului International Logistic al Renault de la Mioveni. In replica, fostul director general al uzinei de la Mioveni, Constantin Stroe (actual presedinte al Asociatiei Constructorilor de Automobile), i-a transmis un mesaj dur lui Draghici.

"Domnule consilier Draghici, de mine nu scapati pana nu merg pe autostrada de la Pitesti la Sibiu. Si va blestem sa mergeti, am fost saptamana trecuta, sa prindeti un convoi de camioane cum am prins eu si sa pierdeti o ora si jumatate in plus. (...) Va urez ca nu numai peste zece ani, peste o suta sa lasati in urma ceva. Nu cer autostrada pentru mine, nu ma intereseaza pentru mine, ma intereseaza pentru tineri, pentru tara. Si nu cer autostrada pentru Renault, pentru Dacia, este in interes national. Transportul comercial, de luni pana vineri, se face pe Valea Oltului. Cu ce viteza? Cu viteza comerciala de 32-35 de kilometri pe ora? Aia nu e performanta", a declarat Stroe, potrivit Agerpres.

Anterior, Dragici transmisese mesajul premierului Ponta legat de proiectul autostrazii, tergiversat timp de doi ani de guvern: "Autostrada Pitesti-Sibiu este pe locul intai in Master-Planul de Transport. Stiu ca au fost unele ingrijorari ale angajatilor, ca reprezentanti ai conducerii Dacia Renault au transmis anumite semnale. Eu (...) sustin in continuare autostrada Pitesti-Sibiu", se precizeaza in mesajul premierului, transmis de Mircea Draghici.