Vineri, valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta, iar gradul de instabilitate atmosferica va fi in diminuare, informeaza Mediafax. Vor fi innorari temporar accentuate si mai ales in cursul zilei, se vor semnala averse ce pot avea si caracter torential si descarcari electrice, local in Oltenia, sudul Banatului, Dobrogea si pe arii mai restranse in Muntenia. Izolat cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si vor fi conditii de grindina.

In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi de scurta durata vor mai fi posibile, pe arii restranse, cu precadere in zonele de munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in regiunile estice si sud-estice, dar de scurta durata si in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 30 de grade, iar cele minime intre 7 si 17 grade, mai coborate in depresiuni, pana in jurul a 3 grade, dar si usor mai ridicate pe litoral si in Dealurile de Vest.

La Bucuresti, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada, desi temperaturile vor fi usor mai scazute decat in ziua anterioara. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in special la inceputul zilei, cand vor mai fi conditii pentru averse si posibil descarcari electrice. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 28 de grade, iar cea minima de 14...16 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca.

La munte, valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul precedent, iar gradul de instabilitate atmosferica va fi in diminuare. Vor fi innorari temporar accentuate si mai ales in cursul zilei, local se vor semnala averse ce pot avea si caracter torential si descarcari electrice in Muntii Banatului si in grupele vestice ale Carpatilor Meridionali. Izolat cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si vor fi conditii de grindina. In restul zonei motane cerul va fi variabil, iar ploi de scurta durata vor mai fi posibile, doar izolat. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari, dar de scurta durata si in timpul ploilor.

La mare, vremea va fi calda, usor instabila ziua. Cerul va avea innorari trecatoare in prima parte a intervalului, cand vor fi averse slabe si descarcari electrice. Vantul va sufla moderat cu intensificari temporare, cu viteze care vor depasi la rafala 55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 26 de grade, iar cele minime intre 17 si 19 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 19 si 21 grade.