Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/ a emis, joi, noi atentionari nowcasting Cod galben de averse si intensificari ale vantului, valabile in judete din Oltenia, Dobrogea si Transilvania, in urmatoarele ore, informeaza Agerpres.

Potrivit meteorologilor, in urmatoarea ora, local in judetul Tulcea se vor semnala frecvente descarcari electrice si intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie.

In plus, pana la ora 14,45, in vestul judetului Constanta (aria delimitata de localitatile Saraiu, Horia, Topalu, Ghindaresti, Harsova, Topalu-Cernavoda, Mircea Voda, Medgidia, Pestera, Deleni, Adamclisi, Aliman si Rasova) si in sud-estul judetului Prahova (arealul delimitat de localitatile Mizil, Paleologu, Dumbrava, Puchenii Mari, Gherghita, Salciile, Fulga de Jos, Mizil) sunt asteptate averse cu caracter torential ce vor atinge 25-30 litri/metrul patrat, frecvente descarcari electrice, grindina si intensificari ale vantului.

De asemenea, pana la 15,00, in jumatatea nordica a judetului Mures, mai ales in zona localitatilor Rastolita, Deda, Vatava, Stanceni, Lunca Bradului, Breaza, Reghin, Gurghiu, Ibanesti, Sovata, Eremitu si Beica de Jos, sunt prognozate averse de ploaie ce pot cumula 25-30 litri/metrul patrat, grindina de dimensiuni mici, descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului.

Totodata, pana la ora 15,20, local in jumatatea sudica a judetului Olt (inclusiv in zona localitatilor Caracal, Draganesti-Olt) si local in judetul Valcea (inclusiv in zona localitatilor Ramnicu Valcea, Ocnele Mari, Govora) si zona subcarpatica si de munte a judetului Gorj (inclusiv in zona localitatilor Polovragi, Novaci) se vor semnala descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, averse ce vor depasi izolat 20-25 l/mp, intensificari de scurta durata ale vantului.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioada de maximum sase ore, precizeaza ANM.