Judecatorul Alexandru Serban, membru al CSM, a cerut marti plenului Consiliului punerea in discutie a sesizarii Inspectiei Judiciare (IJ) cu declaratiile premierului Victor Ponta privind condamnarea lui Liviu Dragnea, informeaza

El a sustinut ca daca nu s-a facut o sesizare pana acum din oficiu sau de alta natura, poate ar fi oportun sa se discute suplimentarea cu acest punct.

Conducerea CSM a aratat ca a aflat marti dimineata de aceste declaratii si vor fi analizate.

Pe de alta parte, vicepresedintele CSM Bogdan Gabor a afirmat ca au fost niste "atacuri" la procurorul general si ar putea fi luate in discutie si acestea, sa fie o reactie la ambele situatii.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a sustinut luni ca in partidul pe care il conduce exista o stare de nemultumire cauzata de condamnarea lui Liviu Dragnea la un an cu suspendare in dosarul "Referendumul", decizie a Justitiei pe care social-democratii o considera "nedreapta".

"Este (tensiune in PSD - n.r.), bineinteles ca este, pentru ca noi am guvernat si guvernam si la nivel central, guvernam si la nivel local. Dupa chestia asta absolut nedreapta cu condamnarea lui Dragnea - ca am facut referendum, de parca l-a facut Dragnea singur, dar l-am facut toti - ati vazut ce patesc aia doi judecatori de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu stiu ce. Va dati seama ca judecatoarele de la Dragnea daca cumva il achitau pe Dragnea cred ca erau si arestate acum. Au dat si ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru ca nu doar noi, ci si PNL a fost cu noi la suspendare. Toti am fost, ma rog, toti cei care am luat decizia. Sigur ca e o stare de nemultumire, pentru ca e o nedreptate care ni se face", a declarat Ponta, la Romania TV.