Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 judeca marti o plangere depusa de Dan Diaconescu prin care acesta contesta regimul de detentie din Penitenciarul Rahova, unde executa o pedeapsa de 5 ani si 6 luni inchisoare pentru santaj, informeaza Agerpres.

Dupa ce a fost condamnat definitiv in luna martie, Dan Diaconescu a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova, unde o comisie a decis ca el sa execute pedeapsa in regim inchis.

El a depus la Judecatoria Sectorului 5 o plangere conform art. 39 din Legea 254/2013, articol care stabileste regimul de executare al pedepselor privative de libertate, solicitand ca regimul de detentie sa fie unul mai usor, respectiv deschis sau semideschis.

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv pe 4 martie de judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti la 5 ani si 6 luni inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de santaj.

De asemenea, acestuia i-a fost interzisa desfasurarea oricarei activitati in presa scrisa sau audio-video, pe o perioada de 5 ani, dupa executarea inchisorii.

In acelasi dosar, fostul realizator OTV Doru Parv a fost condamnat la 4 ani inchisoare cu executare pentru santaj si interzicerea desfasurarii oricarei activitati in presa scrisa sau audio-video, pe o perioada de 5 ani, iar Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare tot pentru santaj.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justitiei pentru doua infractiuni de santaj.