Politisti, jandarmi montani si salvamontisti au intervenit, duminica dupa-amiaza, in Masivul Piatra Craiului, dupa ce o persoana a sunat la 112 si a anuntat ca o femeie de 67 de ani aflata cu un grup de turisti pe munte a cazut intr-o rapa adanca de sase metri si ar fi murit, anunta Mediafax.

Autoritatile din judetul Arges au confirmat decesul turistei de 67 de ani care a cazut intr-o rapa in Masivul Piatra Craiului, duminica dupa-amiaza, politistii urmand sa deschida un dosar de cercetare pentru a stabili imprejurarile in care a avut loc incidentul.

Politistii argeseni, care au reusit sa ajunga la refugiul Grind din Masivul Piatra Craiului, au confirmat decesul turistei in varsta de 67 de ani, care duminica dupa-amiaza a alunecat si a cazut intr-o rapa in timp ce se afla pe munte impreuna cu alte trei persoane.

Dupa ce politistii au facut cercetarea la fata locului, cadavrul femeii a fost scos din rapa, iar la ora transmiterii acestei stiri este coborat de pe munte.

Operatiunea de coborare este dificila, in conditiile in care terenul este accidentat, iar vizibilitatea este redusa din cauza intunericului.

Medicii legisti vor stabili, in urma necropsiei, cauza decesului, iar politistii vor deschide un dosar de cercetare pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs incidentul.

Reprezentantii Politiei Arges declarau ca autoritatile au fost anuntate, duminica dupa-amiaza, la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, ca o turista si-ar fi pierdut viata pe un traseu din Masivul Piatra Craiului.

Astfel, o persoana a sunat la 112 si a anuntat ca face parte dintr-un grup de patru turisti, iar unul dintre acestia, o femeie in varsta de 67 de ani, a alunecat si a cazut intr-o rapa adanca de sase metri si nu mai da semne de viata.

Primele informatii aratau ca accidentul s-a produs in zona refugiului Grind, situat la peste 1.600 de metri altitudine.