Bulgaria si Romania vor incepe sa cumpere impreuna medicamente scumpe la sfarsitul lui 2015, cu scopul de a obtine preturi mai bune la cantitati mari, a anuntat duminica ministrul bulgar al Sanatatii Petar Moskov.

MedicamenteFoto: MorgueFile.com

Moskov a declarat că Sofia şi Bucureştiul vor încerca să convingă şi alte ţări europene să se alăture acestei "uniuni farmaceutice", ulterior, relatează site-ul Novinite.com, potrivit Mediafax.

El a notat că achiziţionarea de medicamente va fi negociată de către Ministerul Sănătăţii şi a adăugat că autorităţile vor căuta cele mai mici preţuri posibile.

Ministrul bulgar al Sănătăţii, citat de postul de radio Darik, a recunoscut însă că ministerul va achiziţiona medicamente generice.

El a declarat că, prin schimbarea politicii cu privire la produsele farmaceutice, se opune cheltuirii nechibzuite a unor fonduri în valoare de un miliard de leva (peste 511,3 miliioane de euro).

Moskov a mai declarat că Fondul bulgar pentru asigurări de sănătate va semna contracte doar cu spitale care pot oferi pacienţilor tratament complet. Ministrul a anunţat totodată că opţiunea privatizării unor spitale va fi repusă pe agendă.

El a subliniat că pacienţilor li se va permite să efectueze plăţi suplimentare pentru tratamente prin intermediul fondurilor de asigurări şi că aceştia nu vor putea să plătească spitalelor în mod direct.