Cursurile pentru ultima clasa de liceu (a XII-a si a XIII-a) se incheie vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Elevii la scoalaFoto: Agerpres

Absolventii de liceu s-au putut inscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat pana vineri.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana se va face in perioada 8-10 iunie iar absolventii de liceu apartinand minoritatilor nationale vor sustine proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna intre 10 si 12 iunie.

Evaluarea competentelor digitale va avea loc intre 15 si 19 iunie iar proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, intre 22 si 26 iunie.

Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, va fi sustinuta in 29 iunie, proba la limba si literatura materna - in 30 iunie, proba obligatorie a profilului - 1 iulie, proba la alegere a profilului si specializarii - in 3 iulie.

Rezultatele vor fi afisate in 6 iulie pana la ora 12,00 si tot in aceeasi zi se vor putea depune contestatiile, pana la ora 16,00. Rezolvarea contestatiilor se va face intre 7 si 9 iulie. Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi afisate in 10 iulie.