Jurnalistul Teodor Tita a remarcat un pasaj din cartea Adrianei Saftoiu, "Cronica de la Cotroceni", in care aceasta scrie despre episodul demisiei Elenei Udrea din functia de consilier prezidential. Adriana Saftoiu scrie in "Cronica de la Cotroceni" ca "Mi-e greu sa descifrez misterul. De ce mi-a cerut sa ii comunic eu demisia? De ce, apoi, comportamentul stupid in relatia cu cei din jur? M.R.U. imi povesteste, printre vorbe ametitoare, ca inainte cu ceva luni - o perioada de vreo doua saptamani, constataseram noi, cei din Palat, accesul doamnei nu mai era atat de direct si prelungit in cabinetul Presedintelui - aflase ceva foarte tulbure. O chestie cu Moscova, cu o notificare din partea rusa, ceva ciudat... Nu stiu cat de adevarata e povestea. Acum tind sa cred ca demisia ei era necesara ca sa o indeparteze de acele documente secrete, la care avea acces liber si necontrolat. Acum, in afara regulilor institutionale, ea primeste informatiile pe care el le controleaza. Si isi aduce contributia cum stie mai bine."

Elena UdreaFoto: Agerpres

Adriana Saftoiu a declarat, pentru HotNews.ro, legat de acest fragment: "Si in carte explic ca sunt fragmente din jurnal pe care nu le pot decripta si am lasat jurnalul asa cum era atunci. Nu am multe detalii decat ceea ce regasiti in acel fragmen"

"Vreau sa insist aici asupra unui pasaj care a ramas, spre surprinderea mea, neremarcat pana acum. Priveste momentul plecarii Elenei Udrea de la Cotroceni, pe fondul unei campanii impotriva ei, dusa de Evenimentul Zilei (the irony is strong on this one :D)", scrie Teodor Tita pe site-ul Incentru.ro.