Joi, valorile termice vor marca o scadere semnificativa in est si sud-est, iar la nivelul intregii tari vor caracteriza o vreme racoroasa pentru sfarsitul lunii mai, informeaza Mediafax. Mai ales in cursul zilei, vor fi innorari si ploi in majoritatea regiunilor, dar acestea vor fi slabe cantitativ si se vor semnala local la munte si pe arii restranse in rest. Noaptea, cerul se va degaja treptat si doar izolat va mai ploua slab in sud si la munte.

Vantul va avea intensificari locale in estul si sud-estul teritoriului, dar trecator si in sud-vest si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 13...14 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei si 22 de grade in Baragan si Dobrogea, iar cele minime se vor situa intre 4 si 14 grade.

La Bucuresti, valorile termice vor marca o scadere, iar vremea va deveni racoroasa pentru aceasta data. Cerul va prezenta innorari si trecator vor fi conditii sa ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 20 de grade, iar cea minima va fi de 11...13 grade.

Vineri, vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi usor fata de ziua precedenta, dar valorile termice se vor mentine mai coborate decat cele normale pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil in estul si sudul tarii, unde numai izolat si trecator vor fi conditii sa ploua slab si mai mult senin in rest.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in estul si sud-estul tarii, precum si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17...18 grade in nord-vest, centru si in depresiuni si 24 de grade in sud-est, iar cele minime se vor incadra intre 2 grade in depresiuni si 16 grade pe litoral.