Senatorul Mircea Geoana s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat in dosarul lui Marian Vanghelie.

Mircea GeoanaFoto: HotNews / DP

Mircea Geoana a iesit din sediul DNA la ora 9.20 si a declarat doar ca a fost doar pentru un "un detaliu procedural" privind o depozitie a sa ca martor intr-un dosar.

"A fost un mic detaliu procedural. Am incheiat un detaliu procedural cu privire la calitatea de martor", a spus senatorul.

Mircea Geoana s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie pentru a i se comunica ca i s-a pus sechestru pe ceasuri, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Sursele au explicat ca se ia aceasta masura deoarece Mircea Geoana ar fi beneficiat din mita primita de Vanghelie, chiar daca nu a stiut acest lucru.

Mircea Geoana a fost la DNA si pe 13 maicand a declarat ca a fost chemat de procurori sa dea o declaratie intr-un dosar aflat in lucru, precizand ca nu poate sa spuna mai mult, pentru ca este o cauza aflata in faza de urmarire penala.

Primarul suspendat al Sectorului 5 este in arest preventiv din 14 martie, in dosarul in care este acuzat de procurorii DNA de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, unele fapte fiind savarsite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice ale Primariei Sectorului 5.

Potrivit procurorilor, in perioada 2007 - martie 2015, Marian Vanghelie, in schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, in valoare totala de aproximativ doua miliarde de lei.