UPDATE Peste 1.000 de functionari, membri ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, au protestat in aceasta dimineata in fata Guvernului, cerand marirea salariilor si reglementarea acordarii din 2015 a tichetelor de masa. Oamenii au huiduit atunci cand de la megafon liderii sindicali au amintit de Victor Ponta si au cerut declansarea conflictului de munca si greva generala. Protestatarii au huiduit si la auzul numelui fostului lider sindical Liviu Pop, astazi ministru delegat pentru Dialog Social, transmite reporterul HotNews.ro.

"Am trimis adrese si adrese catre minciunosul de Ponta si nu am primit nimic. Au crescut toate preturile. Dle Ponta, nu mai putem trai in aceste conditii mizere", striga un lider sindical de la tribuna, in timp ce multimea huiduie copios.

Oamenii acuza Executivul de incompetenta si proasta gestionare a tarii si sustin ca, desi premierul spune ca in Romania este crestere economica, in realitate romanii o duc tot mai rau de la an la an.

Protest al functionarilor in fata Guvernului / Sursa foto: HotNews.ro

Protestatarii scandeaza 'Hotii!', 'Romania, trezeste-te!' si ridica pancarte pe care au scris mesaje precum: 'Unitate pentru Demnitate' sau 'Vrem salarii decente!', transmite si Agerpres.

Bogdan Hossu, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale 'Cartel Alfa', a declarat ca "guvernantii folosesc functiile pe care le ocupa doar in propriul lor interes. Vrem sa se realizeze o politica unitara pentru toti bugetarii, astfel incat tichetele de masa si de vacanta sa poata fi acordate intregului personal din administratie. Am avut discutii cu Asociatia Oraselor, Municipiilor si Comunelor din Romania si ni s-a comunicat ca ar exista fonduri pentru eliberarea tichetelor, insa guvernantii, prin rea-vointa, nu vor sa ne acorde acest drept. Prim-ministrul Victor Ponta sustine mereu ca in Romania exista crestere economica, insa in realitate cetatenii devin an de an tot mai saraci", relateaza Agerpres.

Protest al functionarilor in fata Guvernului / Sursa foto: HotNews.ro

Agentia de presa precizeaza ca, in timpul mitingului, o delegatie a sindicalistilor va depune o lista cu revendicari la Registratura Guvernului.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) anuntase marti ca va organiza, incepand cu ora 10.00, un miting in Piata Victoriei, solicitand cresteri salariale pentru salariatii din administratia publica locala din Romania si reglementarea acordarii, incepand cu anul 2015, a tichetelor de masa.

Protest al functionarilor in fata Guvernului / Sursa foto: HotNews.ro

'Vom organiza, pe data de 27 mai a.c., urmatoarea actiune de protest stabilita de sindicatele membre, dupa greva de avertisment din data de 20 februarie si greva generala de o zi din data de 30 aprilie din Bucuresti. Revendicarile noastre minimale si decente se refera la reglementarea si liberalizarea acordarii incepand cu anul 2015 a tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, in limita bugetelor locale aprobate prin hotarari de consiliu, in masura in care aceste institutii realizeaza si sunt finantate partial si din venituri proprii. De asemenea, dorim cresteri salariale si pentru salariatii din administratia publica locala din Romania sau aplicarea, incepand cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice', a declarat marti Valer Suciu, presedintele FNSA, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Protest al functionarilor in fata Guvernului / Sursa foto: HotNews.ro

Potrivit acestuia, FNSA va declansa greva generala pe termen nelimitat in administratia publica locala din Romania, daca Guvernul nu va rezolva revendicarile sindicalistilor.

Protest al functionarilor in fata Guvernului / Sursa foto: HotNews.ro

'In cazul in care si dupa aceasta actiune Guvernul Romaniei adopta aceeasi atitudine sfidatoare fata de problemele salariatilor pe care ii reprezentam, FNSA va demara procedura pentru organizarea urmatoarei actiuni de protest, si anume greva generala pe termen nelimitat in administratia publica locala din Romania. La aceasta actiune vor participa si alte federatii din sectorul nostru de activitate, FNSA avand, in acest sens, incheiat un protocol cu aceste organizatii sindicale', a mai spus Valer Suciu.

Protest al functionarilor in fata Guvernului / Sursa foto: HotNews.ro